poniedziałek, 7 lipca 2014

Japońskie słodkości!

WITAJCIE KOCHANI~!

Dzisiaj notka o japońskich słodyczach.

  • Yokan - PRZYGOTOWANA Z PASTY Z CZERWONEJ FASOLI, ŻELU AGAROWEGO I CUKRU ZIELONA GALARETKA SPRZEDAWANA W BLOKACH LUB KOSTKACH PODAWANA W PLASTERKACH







 Uirō -  ZNANY POWSZECHNIE JAKO UIRō- MOCHI, WYKONANE NA PARZE Z MĄKI RYŻOWEJ ORAZ CUKRU. MOŻNA DODAĆ WSZELKIEGO RODZAJU OWOCE, FASOLE AZUKI LUB ZIELONĄ HERBATĘ MATCHA



Motchi - TRADYCYJNE JAPOŃSKIE KULKO-KLUSECZKO-CIASTECZKA WYRABIANE Z KLEJĄCEGO RYŻU, MOCHIKO, NADZIEWANE PASTĄ Z FASOLI AZUKI / TRUSKAWKAMI. 





Dango - TRADYCYJNE JAPOŃSKIE KULKI ROBIONE Z MOCHIKO, PODAWANE ZAZWYCZAJ DO ZIELONEJ HERBATY. CZĘSTO NADZIANE PO 3, 4 SZTUKI NA SZPADKĘ.





MISIAKI, ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz